top of page

Óvodai és iskolai csoportok

 

ISKOLAI ÉS ÓVODAI CSOPORTOK

Sok időt spórolhat a szülő azzal, ha gyermeke fejlesztő programjainak egy része a tanítás vagy óvoda ideje alatt zajlik. Szívesen megszervezzük óvodákban vagy iskolákban az úszásoktatást. Sokan fenntartásokkal kezelik ezt az oktatási formát. Fontos végiggondolni, hogy egy tanévben maximum 35 hét, azaz 35 óra áll rendelkezésre a tanításra. Ezt tanítási szünetek, betegségek, ünnepek szakítják meg. Ha párhuzamot akarunk vonni, egy felnőtt jogosítványának megszerzésére is kb. 30 óra áll rendelkezésre, nagyobb intenzitással, kevesebb megszakítással. Ennek fényében biztosíthatjuk a felől, hogy a fejlődés ugyanolyan mértékű lesz, mint bármelyik délutáni tanfolyamunkon.

Létszám:

Több éves tapasztalat alapján bátran kijelenthetjük, a kis létszámú csoportokban tanuló gyermekeknél észlehető a legnagyobb fejlődés.

Véleményünk szerint minimum 4,

maximum 8 fő képez egy úszócsoportot.

Haladó csoportoknál ritka esetben megengedhető a 12 fős létszám.

Tudásszintek:

 Vízhez szoktató tudású: az, aki most ismerkedik a merüléssel, lebegéssel, siklással, vízbe ugrással, valamint a levegővétel és a kifújás vízi verziójával.

Kezdő: az, aki mélyvízben is képes alkalmazni a gyors- és hátúszás lábtempóját, de a kartempót egyik úszásnemben sem ismeri.

Középhaladó: aki tud hát-; mell-; és gyorsúszásban úszni kisebb-nagyobb hibákkal.

Haladó: aki megtanulta az összes úszásnemet és további célja a szabályos fordulók és rajtok elsajátítása,és edzés jellegű úszóprogramban szeretne részt venni.

A foglalkozások gyakorisága:

A hatékony fejlődés érdekében ajánlott a heti 2 óra,

de heti egy alkalommal is nagyszerűen lehet haladni.

KISGYERMEKEK (4-5 évesek) az utóbbi ütemben egy év alatt legalább egy úszásnemet képesek elsajátítani.

6-10 ÉVESEK körülbelül 3-mat a FELNŐTTEK körülbelül 2 havonta 1-et. (A fenti leírás csak tájékoztatásul szolgál a fejlődés lehetőségeiről. Ezek egyénenként változhatnak.)

Az oktatás időtartama:

45 perc. A helyszíntől függően lehetőséget biztosíthatunk az órák utáni játékra.

Az órák időpontjai:

A tanév elején kiválasztott időpontok érvényesek a tanítási időszak végéig. Az oktatás nélküli időszakok követik a magyar iskolai szüneteket. Az órarendekről a helyszínek időpontok menüpont nyújt felvilágosítást.

bottom of page