top of page
Amőba úszóiskola
Amőba úszóiskola

Úszásoktatás Budapesten

press to zoom
csoportos úszásoktatás
csoportos úszásoktatás

Amőba úszóiskola Budapesten

press to zoom
Amőba úszóiskola
Amőba úszóiskola

Úszásoktatás Budapesten

press to zoom
1/2

Csoportos úszásoktatás

Csoportos úszásoktatás

- legnépszerűbb óránk-

 

Létszám:

Több éves tapasztalat alapján bátran kijelenthetjük, hogy a kis létszámú csoportokban tanuló gyermekeknél észlehető a legnagyobb fejlődés. Véleményünk szerint optimális esetben minimum 4, maximum 8 fő képez egy úszócsoportot. Haladóknál megengedhető a 12 fős létszám.

Tudásszint egy tanulóközösségen belül:

A fenti sorokban leírt elv nagyobb lehetőséget ad a differenciált oktatásra a nem teljesen homogén csapatokban is. Így tapasztalatunk szerint, testvérpárokat vagy barátokat nem feltétlenül kell külön csoportba sorolni, még akkor sem, ha mi is egyetértünk azzal, hogy a legideálisabb a közel azonos korú és tudásszintű nebulókat tanítani. Természetesen, ha a helyszín adottságai lehetővé teszik, egy időben párhuzamosan több tudásszintű csoportot indítunk.

 

A mi besorolásunk alapján:

 • Vízhez szoktató tudású: az, aki most ismerkedik a merüléssel, lebegéssel, siklással, vízbe ugrással vagy a levegővétel és a kifújás vízi verziójával.

 • Kezdő: az, aki mélyvízben is képes alkalmazni a gyors- és hátúszás lábtempóját, de a kartempót egyik úszásnemben sem ismeri.

 • Középhaladó: az, aki tud hát-; mell-; és gyorsúszásban úszni kisebb-nagyobb hibákkal.

 • Haladó: aki megtanulta az összes úszásnemet és további célja a szabályos fordulók, rajtok elsajátítása, és edzés jellegű úszóprogramban szeretne részt venni.

   

  A foglalkozások gyakorisága:

  A hatékony fejlődés érdekében ajánlott heti 2 óra, de heti egy alkalommal is jól lehet haladni. GYERMEKEK (4-5 évesek) az utóbbi ütemben egy év alatt legalább egy úszásnemet képesek elsajátítani 10-12 ÉVESEK körülbelül hármat. A FELNŐTTEK körülbelül kéthavonta egyet. (A fenti leírás csak tájékoztatásul szolgál a fejlődés lehetőségeiről. Ezek egyénenként változhatnak.)

   

  Az oktatás időtartama:

  45 perc. A helyszíntől függően lehetőséget biztosíthatunk az órák utáni játékra.

  Az órák időpontjai:

  A tanév elején kiválasztott időpontok érvényesek a tanítási időszak végéig. Az oktatás nélküli időszakok követik a magyar iskolai szüneteket. Az órarendekről, a helyszínek időpontok menüpont nyújt felvilágosítást.

  Előnye:

  Az együttes élmény a legtöbb esetben motivációt jelent a mozgástanulásban.

bottom of page