top of page

Úszóverseny

Évente  a tanfolyamainkon résztvevő gyermekek számára úszóversenyt rendezünk a  nyári szünetet megelőző valamelyik hétvégén. Általában meghívunk más úszóiskolában tanuló úszókat, és a Csalogány Gyógypedagógiai Intézet gyerekeit is.

A cél, hogy egy jó hangulatú küzdelemben közel egyenlő esélyekkel induló versenyzők mérjék össze tudásukat.

Emiatt lehetőség szerint nemenként és évfolyamonként külön versenyszámban versenyeztetjük a gyerekeket, amíg a versenyszámonkénti létszám nem csökken le annyira, hogy ez lehetetlenné válik. Ezekben az esetekben vagy a nemeket vagy az évfolyamokat vonjuk össze. A rendezvény utolsó száma hagyományosan a családi váltóverseny, amiben két gyermek és egy felnőtt úszhat. Mindenki kap érmet és ajándékot, mert úgy gondoljuk, hogy a tömegsport nem véresen komoly dolog és egy sporttal kapcsolatos jó emlék sokkal fontosabb annál az elvnél, hogy csak az első három helyezett díjazható éremmel.

Ez egyben az év jótékonysági rendezvénye is. A versenyen adományt gyűjtünk (játékokat, ruhákat, sporteszközöket) és a nevezési díj egy részét is felajánljuk a meghívott iskola tanulói számára. 

Célunk, hogy az úszásoktatáson felül csapatot építsünk a következő programok keretében:
- túrázás
- síelés
- lovaglás 
- kerékpárpozás
- színházlátogatás

 

bottom of page